Brugte luksus ure er efterhånden noget som de fleste mode mennesker har i deres garderobe, og det er der sådan set enormt mange gode grunde til. Hvis du går med overvejelser om at måske købe dit første ur, eller du måske bare leder efter en til samlingen, så bør du læse videre. 

Vintage ure er nemlig blevet det nye sort, og hvis du går med overvejelser om et nyt ur, så bør du virkelig overveje om det ur skal være et brugt luksus ur – det er nemlig oftest lidt mere klassisk end et moderne et af slagsen.

De bærer en historie

Mange brugte luksus ure har været en investering for alle de mennesker der har båret dem før dig, derfor kan du også være sikker på at de fleste antikke ure du køber, har en utroligt spændende historie – specielt hvis de ligger i den mere lukrative prisklasse, hvor det i gammel tid kun var de adelige eller lignende der havde den slags penge. 

Urets spøjse historie

Ure plejede, før første verdenskrig, kun at være noget som kvinder gik med. Men under første verdenskrig måtte soldaterne erkende, at det måske i virkeligheden var meget rart at vide hvornår det der luftangreb var booket til – derfor gik uret fra at være en kvinde pyntegenstand til at være det nye sort indenfor taktisk militærplanlægning – lidt et spring. Derfra hoppede de, som de fleste nok ved, på armen af enhver mand, hvor de blandt andet blev et symbol på både status og magt og er med til at udstråle måde disciplin og modenhed i moderne tid. 

Kvalitetsure holder bare

Derfor er du også garanteret at hvis du går ud og investerer i et brugt luksus ur at få noget der virkelig bare kommer til at holde i de næste mange år. Derudover er det også de fleste urmagere bekendt, at gamle antikke ure er noget der er fedt at fikse – derfor kan du også altid være garanteret en glad urmager, hvis nu uheldet er ude og der viser sig at være noget i vejen med dit ur. 

Hvis du er lidt blæret, og det kunne du jo godt gå hen og være når du overvejer at købe et brugt luksus ur, så kan du med fordel også skifte den gamle læderrem ud med noget lidt nyere, da det oftest er her at det er tydeligt at uret er gammel – det er også billigt at få skiftet.