Hvis du er på udkig efter et arbejde, har du sikkert nok at give dig til: Ikke nok med at du skal finde jobopslag og sende ansøgninger afsted. Du skal også lære at navigere i den her helt nye verden, der hedder at søge jobs.

Måske har du prøvet det før, men det er et godt stykke tid siden. Eller måske har du aldrig før prøvet at skulle kaste dig ud i jobsøøgningens kunst.

Det er er stykke arbejde, der kræver noget, og du har sikkert en masse ubesvarede spørgsmål. Derfor kan det være en god idé at lave lidt research og rådføre dig med eksperter og hjemmesider, som ved lidt om emnet og har specialiseret sig i jobsøgningens kunst.

Hvis du gerne vil have nogle CV Skabeloner, kan du for eksempel tage et kig på det link, jeg har skrevet her. Det er et link til Candenos hjemmeside. Candeno er en af de mange aktører, der har lavet en virksomhed ud af at hjælpe heldige i job.

Et CV – hvad er det egentlig?

Jeg er ikke selv en ekspert i jobsøgning, men jeg har da taget min del af ledighedspuljen, og derfor har jeg da en vis idé om, hvad jobsøgning går ud på.

Noget af det, man hurtigt finder ud af som ledig, er at der er et dokument over dem alle. One document to rule them all.

Måske ved du, hvad det er, jeg taler om?

Det er selvføølgelig CV\’et. Dokumentet, som stort set alle arbejdsgivere eftersigende kigger på, inden de overhovedet overvejer at bruge 5 sekunder på at skimme din ansøgning.

Derfor er det naturligvis en god investering at bruge lidt tid på at få skruet dit CV rigtigt sammen.

Noget af det, du blandt andet kan tage stilling til, er om du ønsker at lav det gængse kronologiske CV, hvor dine relevante aktiviteter (job, uddannelse, frivilligt arbejde) opstilles i kronologisk rækkefølge under relevante overskrifter. Eller om det er mere gavnligt for dig at benytte dig af en såkaldt kompetence-CV. Jeg har aldrig selv kastet mig ud i at opstille et CV baseret på kompetencer, men jeg kan forstå, at det blandt andet er en relevant strategi, hvis man endnu ikke har særlig meget relevant erfaring at putte på sit CV.

Hvis du gerne vil lære mere om de forskellige typer af CV og få en idé til, hvordan man kan opstille sit CV, så anbefaler jeg dig at tage et kig på eksempelvis Candenos hjemmeside. Det er det link, jeg gav dig i den første del af artiklen.