Har du fliser omkring dit hus eller sommerhus og trænger de til en omgang Fliserens er der flere måde du kan rense dine fliser fri fra ukrudt, grønne alger og flisepest. Det er muligt at rense dem,  så de kommer til at se helt nye ud igen.

Brug knofedt

Den nemmeste måde men også den hårdeste er at strø sand ud på fliserne og så børste fliserne med en hård børste. Sandet vil slibe fliserne rene. Det er en metode der er enkel men som også giver sved på panden. Fordelen er dog at du samtidig får fyldt dine revner op med nyt sand så der ikke kan komme ukrudt imellem fliserne. Det er en miljøvenlig løsning. Det kan være at du skal rense fliserne mere end en gang for at få det hele af.

Brug algerens på fliserne

Har du fliser, der er grønne og glatte af alger, kan du istedet for sand købe noget algerens i byggecentrene. Husk at vælge en der er miljøvenlig. Følg brugsanvisningen og sprøjt det på fliserne og lad det virke inden du vander fliserne. Efter du har vandet fliserne, kan du med en hård børste vaske fliserne rene for alger og flisepest. Nogle gange kan det være nødvendigt at gentage proceduren flere gange før det hele er kommet af. Det er ikke helt så hårdt som at bruge sand. De 2 metoder kan sagtens kombineres. 

Højtrykspulling af fliserne

En tredje løsning som du dog skal være meget forsigtig med, er at højtrykspule fliserne rene. Det er ikke en metode der kan anbefales, selvom der findes maskiner der ikke er så voldsomme og som ikke i samme grad kan skade fliserne. En højtrykspulling kan fjerne det øverste lag af fliserne og ødelægge dem. Hvis det øverste lag fjernes, vil det være nemmere for de grønne alger at få fat igen på fliserne, da de nu er lidt ru. 

Imprægner fliserne bagefter

Når du har renset fliserne rene for ukrudt, alger og flisepest kan du efterfølgende give fliserne en omgang imprægnering, som gør det nemmere at rense fliserne fri for alger og flisepest i fremtiden. 

Du kan selv rense dine fliser eller du kan få et firma til det.

10 Comments

 • Nohr L.
  Posted 13. november 2020 13:07

  Super fin artikel omkring marley spoon

 • Nora S.
  Posted 13. november 2020 14:40

  Heja – Finnp.dk
  Det er dejligt at se at i kommer med flere og flere nyheder 😀
  De kærligste hilsner

 • Villum A.
  Posted 13. februar 2021 2:00

  Finnp.dk Hej med jer,, Glemte jer helt, men som altid god læsning – og jeg er tilbage Venligste hilsner, Villum A.

 • Frederik G.
  Posted 14. maj 2021 3:00

  Heja – Finnp.dk
  Fedt Frederik

 • Agnes S.
  Posted 12. august 2021 3:00

  Konge artikel, Finnp.dk
  Det kunne være fedt når i henviser til andre sider at i skriver deres info i bunden af siden så det er nemmere at finde. Pft.. Agnes S.

 • Freja G. H
  Posted 11. september 2021 3:00

  Heej, Finnp.dk Har i et nyhedsbrev?
  Freja

 • Konrad G.
  Posted 11. oktober 2021 3:00

  Heja
  Har i behov for flere skribenter?
  Dbh, Konrad G.

 • Vilma H. S.
  Posted 10. november 2021 2:00

  kære, Finnp.dk Det er altså bare mega fedt skrevet. Jeg kommer helt sikkert tilbage og læser på jeres med på jeres andre nyheder 😉 De bedste hilsner, Vilma

 • Saga I.
  Posted 10. december 2021 2:00

  Heey
  Det er altså bare mega fedt skrevet. Jeg kommer helt sikkert tilbage og læser på jeres med på jeres andre nyheder Fortsat god aften. Saga

 • Anton A. G.
  Posted 10. marts 2022 2:01

  Finnp.dk – Fedt, Kan i ikke sætte nogle kilder på når i skriver nyheder?
  Fortsat god aften. Anton A. G.

Leave a comment