Det er de færreste fiskere der vil indrømme at de engang imellem står og småfryser når de er ude og fiske. Om det er fordi der er et andet andet mande kodeks som bliver brudt, hvis man indrømmer at ens sokker er lige tynde nok, eller om det bare er kikset ikke at have det rigtige grej på når man er ude og fiske er usagt – men man gør det i hvertfald under ingen omstændigheder.

Hvis du står og skal på fisketur med svigerfar her i kommende weekend og i hvertfald ikke vil ende med at være en kikset type eller bryde mande kodekset, så finder du en gennemført guide til hvad du bør tage på for ikke at tabe ansigt herunder.

Lag på lag

Lidt ligesom et løg. Hvis du bare én gang har været i selskab med en spejder burde du også have hørt dette udtryk før. Det der er med at smide flere lag på, istedet for ét tykt er at du fanger en lille bitte smule luft imellem lagene, hvilket gør det en del sværere for din varme at slippe ud igennem alle dine lag. 

Hvis du nu eksempelvis skal have waders på, fordi i skal ud og lystfiske ude i vandet, så vil du med garanti ende med at fryse dine fødder, hvis du kun har tennissokker på. Sørg for at have godt med beklædning på fødderne, men ikke så meget at du ikke kan bevæge dem overhovedet – det gør intet godt for din evne til at holde varmen. 

Et godt råd til at holde varmen (og lidt snyd også) er at købe nogle varmeposer med. Altså dem du knækker på midten, og så begynder de at varme – lidt ligesom et knæklys, bare for fiskere. 

Læs op på fisken

Før du begynder at stå op prale med dit fiskeslang, bør du gøre dig virkelig klog i at sætte dig ind i hvilken slags fisk det egentligt er, i er ude efter. Du kan være sikker på at imponere, hvis du kender et trick til at få netop den type fisk i er ude efter på krogen.

Prøv med en skarp

Dette råd er vitterligt kun til de læsere der gamle nok – en skarp kan gøre underværker for blodcirkulationen og til og med øge svigerfars humør en lille smule. Alkohol får vores blod til at pumpe hurtigere rundt i kroppen og giver os varmen der igennem.