Det er efterhånden de færreste ting, som digitaliseringen ikke har været inde over endnu. Det gælder alt fra måden vi handler ind på til de medier vi bruger – der er ingen vej uden om det, teknologien er alle steder. 

Og det er med til at skabe nye muligheder inden for alle brancher. Hospitalssektoren, udlejning af ejendomme, og tilogmed advokater. Digitalisering af advokatbranchen er nemlig det helt nye.

Ross – din digitale juristhjælper

Det der er sket, er at igennem de seneste mange år og tilogmed årtier har den danske branche været meget domineret af enkelte meget store firmaer som har siddet og beskyttet markedet rimelig godt. Nu begynder man dog at kunne se, at programmer som \’Ross\’, et program der hjælper amerikanske jurister med at fortolke love og kigge dybere i tidligere sager der kan hjælpe eksisterende sager. Det betyder altså at sådanne programmer kan være med til at øge produktiviteten i en branche hvor der har været én måde at gøre det på i utroligt mange år. 

Digitaliseringen og danske advokater

Det er efterhånden de fleste bekendt, at informationssamfundet har gjort at alt informationssøgning om restauranter, hoteller eller advokater for den sags skyld, starter online. Det har også ændret spillereglerne for online synlighed hos advokaterne. Danskere leder i meget højere grad efter specialiserede advokater end hidtil – og det er sød musik i de mindre advokatfirmaers ører, det betyder nemlig at det, på grund af digitaliseringen, bliver sværere og sværere for de store firmaer, har beholde hele kagen. 

Nu til dags kan advokater sagtens starte egen virksomhed og have det som et 100% digitalt drevent foretagende – hvis det alligevel er der potentielle kunder søger efter en først, hvorfor så ikke sætte alle kræfter ind på at være synlig dér. For dig som kunde, betyder det at du meget nemmere kan indhente priser fra en række forskellige advokater og på den måde være sikret den mest fair pris – ikke noget der var specielt normalt at gøre for bare 50 år siden. 

YouTube – fremtidens advokatkontor

Sociale medier er i høj grad med til at skabe og danne vores samfund og specielt måden vi søger efter informationer på – og det har den kloge iværksætter opdaget. Her er YouTube et utroligt værktøj for advokater, der meget nemt kan forklare et utroligt svært aspekt af loven online – og få potentielle kunder igennem den problemstilling. Derudover kan advokater også meget nemt og hurtigt få forklaret hvad de står for og hvorfor.