Din nattesøvn skal du selvfølgelig ikke gå på kompromis med. Skal du sikre, at du sover godt nat efter nat, er du nødt til at have en god seng. En god seng er dog individuel, hvorfor der ikke findes én seng, der kan kåres som værende den bedste.

Når det er sagt, så er elevationssengene dog de bedste af dem, da du kan indstille din soveposition, så den passer perfekt til dig. Hvad enten du foretrækker at sove med dine ben eller overkrop hævet, er det muligt at indstille din seng efter dine ønsker. Det kan du ikke, hvis du sover i en regulær kontinentalseng eller boksseng.

Har flere indstillingsmuligheder end andre senge

Det er ikke alle, der ønsker at sove på samme måde. På trods af, at senge som udgangspunkt er flade, er der faktisk mange, der ikke ønsker at sove fladt. Er du en af dem, der bedst kan lide at sove med overkrop eller ben hævet, skal du selvfølgelig anskaffe dig en elevationsseng.

Det er nemlig den eneste seng, der kan tilbyde dig dette, medmindre du vil hæve over- eller underkrop ved hjælp af puder. Det er dog ikke en lige så komfortabel eller ergonomisk korrekt løsning, hvorfor det er bedre at investere i en seng med elevation.

I og med, at du kan indstille den til at have forskellige positioner, er det selvfølgelig også muligt at bruge sengen til andet, end at sove. Har du et TV i soveværelset? Kan du godt lide at læse, før du lægger dig til at sove? I sådanne tilfælde kan du blot indstille sengen til at have en position, der er egnet hertil.

Elevationssengen er ikke det billige valg

Det er naturligvis vigtigt at understrege, at en elevationsseng ikke er det billige valg. Hvis du leder efter en billig seng, er der andre muligheder, der er markant bedre. Sengens madrasser er ofte i den gode ende, hvorfor du betaler for disse. Foruden det, er der dog også et helt elevationssystem at betale for.

Til trods for, at det koster dig en kende ekstra at købe en sådan seng, er det dog penge, der er godt givet ud. Det er nemlig penge, der kommer direkte tilbage i form af forbedret søvn og forøge livsglæde.

Desuden er man typisk mere produktiv, når man sover godt, hvorfor forbedret søvn faktisk kan være en medvirkende faktor til, at du kan forbedre din arbejdsindsats. Det kan i sidste ende resultere i en lønforhøjelse eller forfremmelse.