Indholdsoversigt

Det korte svar er; Ja det kan du godt. Men der er måske et par klokkeklare fordele ved at oprette et holding selskab og drive din drift derigennem, som du virkelig bør kigge på, før du vælger ikke at have et holding selskab.

Hvad er et holding selskab?

Et holding selskab er en investeringsfond der kun må eje og investere i andre virksomheder. Et holding selskabs primære funktion er at besidde kapitalandele i andre virksomheder, hvori selve virksomhedsdriften foregår. 

Det smarte ved holding selskaber er, at du kan bruge de sammen penge til at oprette holdinget som du bruger til at oprette driften – da det teknisk set er holdinget der ejer driften.

Der er nogle klokkeklare fordele ved at have et holding selskab – du kan finde dem herunder:

Du undgår at betale personskat af selskabets udbytte.
Overskud efter skat fra driftsselskabet kan overføres skattefrit til holdingselskabet hvor de derfra kan bruges til at investere i nye virksomheder eller andele.

Du undgår at betale personskat ved salg af virksomheden.
Hvis du en dag så beslutter dig for at du ikke har lyst til at drive driftselskabet længere, så kan du skattefrit overføre pengene fra købet over til dig holding – I stedet for at skulle betale en ganske normal personskat for det (hvilket jo i sidste ende ville koste dig mere dyrere i skatter) 

Går driftsselskabet konkurs kan du beholde akkumuleret overskud.
Går dit driftsselskab konkurs i eksempelvis det 4. år du driver biksen, så kan du beholde det overskud, som du havde i driftsselskabet i år 1,2 og 3 til holdingselskabet – hvilket gør din økonomiske fremtid en del mere sikker end hvis du ikke havde valgt at have et holding.

Nemmere at håndtere udbytte ved flere ejere.
Dette er en af det smarteste punkter ved at have dine andele af en driftvirksomhed i holdinget. Hvis hver enkelte ejer har sit holdingselskab, som hver får overført deres del af årets udbytte. Så er det fuldstændig ligemeget hvordan de forskellige ejere efterfølgende bruger udbyttet.

Hvis du går og er lidt i tvivl om hvilke fordele der egentligt er ved at vælge at oprette et Holdingselskab, så bør du gøre din del læsning før du endelig beslutter dig – du kan spare dig selv (eller tjene, alt efter om glasset er halv tomt eller halv fuldt) for en del penge i det lange løb. Du kan som regel få råd at hente hos advokater og andre rådgivere.