Indholdsoversigt

Hvis du står i RKi, registeret for dårlige betalere i Danmark plejer det at være tæt på umuligt at låne penge eller få en bank til at udstede et nyt dankort før du har betalt din gæld af og ikke længere sår i registeret. 

Hvis du tiltrods for RKi har brug for at låne penge er det muligt. Det er endda muligt at tage et Nye kviklån, men så skal du være opmærksom på at det vil være til meget høje renter og der vil være mange krav til dig fra låneudbyder side, før de vil give dig et lån. Hvis du overvejer at tage et lån er det vigtigt at du har styr på din økonomi og ikke har problemer med at overholde de aftaler du allerede har. Har du på nuværende tidspunkt allerede svært ved at overholde de aftaler du har omkring din gæld, bør du ikke tage et nyt lån, med mindre du med det nye lån kan betale al din gamle lån af og i fremtiden kun har et stort lån. Som regel er et stort lån billigere end mange små lån. 

Et godt økonomisk overblik

Start med at få et godt overblik over din økonomi og hvad du har af indtægter og udgifter. Når du har dannet dig et overblik, bør du lægge et budget. Det er vigtigt at det budget er realistisk og der er luft til både en tur i byen i ny og næ og til uforudsete udgifter. Hvis der ikke er luft vil det for de fleste mennesker være meget svært at overholde det lagte budget og det vil betyde at du har en stor risiko for at du endnu engang ikke kan betale dit lån af. Og med et lån, der allerede er meget økonomisk dyrt, vil det blive endnu svære at blive gældsfri engang i fremtiden.

Husk også at søge alle de lån du kan der acceptere at du kan søge selvom du er i RKI og ikke har en kautionist. Dermed sikre du dig, at du trods alt får det bedste og billigste af de låne muligheder du har for at låne.