Har du en hjemmeside og ønsker du at den skal findes, hvis potentielle kunder Googler er det nødvendigt at lære at lave SEO. Søgemaskineoptimering. SEO er det der får søgemaskinerne som Google, til at finde din hjemmeside og syntes den er så interessant og relevant, at de sætter den øverst når der søges. Et eksempel. Sælger du pink t-shirt, skal ordet pink t-shirt indgå i din tekst på din hjemmeside ellers vil Google ikke kunne finde ud af, at det er det du sælger. Det er ikke dem, der har de bedste produkter, der i dag sælger på internettet, det er dem der er bedst til at lave SEO.

Lav SEO selv eller få hjælp

Det er muligt selv at lære at lave SEO. Start med at Google SEO og der vil komme en masse materiale der vil gøre det muligt for dig at lære SEO. Men hvis du ikke syntes det er sjovt eller du ikke har tid bør du få et bureau til at lave det. Det er ikke noget der kan klares sidst fredag eftermiddag lige før fyraften. Det er hårdt arbejde og tager tid. Tilgengæld er der masser af penge at hente på bundlinjen. Men uanset om du vælger at gøre det selv eller få et bureau til det, er det et arbejde der skal gøres, hvis du ønsker at få salg via din hjemmeside. Med mindre at du på de søgeord dine kunder bruger, ikke ligger i top 3 på første side, får du ikke salget. Det gør den af dine konkurrenter, der ligger der.

Start med SEO

Det er ikke hvor lækker din hjemmeside er der afgør, om du får et salg. Det hjælper selvfølgelig. Men det vigtigste er at dine kunder kan finde dig og for at de kan det skal du lave SEO. Helst skal det ske samtidig med at du laver din hjemmeside. Hvis du allerede fra starten laver SEO undgår du, at skulle skrive alle dine tekster om eller skulle lave om i hvordan hjemmesiden er opbygget. Det vil spare dig for meget tid og mange penge. Få din grafiker og programmør til at snakke med din SEO ekspert og lav hjemmesiden på baggrund af hans SEO analyse.