Der er desværre lidt for mange af os, der ikke passer ordentligt på vores fødder igennem livet, og ender med at have diverse skavanker af den årsag. Fødderne er, med stor streg under er, en af de vigtigste kropsdele når det kommer til at bibeholde mobiliteten op igennem årene – har du først smadret dine fødder, af ikke at passe på dem. Så vinker du også farvel til utroligt mange andre fornøjelser – eksempelvis lange vandreture, eller kolde aftener udenfor. 

Fødder kan nemlig være ligeså irriterende at have med at gøre, som de kan være dejlige at have. Det er desværre bare sådan, at det faktisk er de færreste der har nogen idé om, hvordan de bedst passer på dem. Derfor har jeg skrevet en lille artikel til dig, der er nysgerrig om, hvordan du kan behandle dine fødder bedst muligt, og derigennem få mest glæde ud af dem. 

Lad os snakke om dine sokker

Hvide sokker, sorte strømper, store tennissokker, grå uldsokker og så videre – hvilke type sokker er egentligt bedst, og hvilke bør du sigte efter at have? 

Det er vidst ikke nogen hemmelighed at de mange par sokker du har i klædeskabet, der er fyldt med huller og trådt tynde efter mange års brug, nok ikke er de bedste sokker du har. Når det kommer til hvilken type sok der er bedst for netop dig, bør du tage et godt kig på dine omgivelser. 

Hvis du, for lige at bruge et ekstremt eksempel, driver ekspeditioner til nordpolen og bruger flest timer om dagen spændt bag på en hundeslæde, så er uldsokker måske det bedte valg for netop dig. Hvis du tværtimod bruger dagen på et kontor, hvor der både er varme i gulvet og bløde tæpper, så er der nok ingen grund til at smide de helt tykker sokker på. 

Det kommer, kort sagt, utroligt meget an på hvilke omgivelser du befærder dig i, vær derfor opmærksom på om du bruger dine sokker forkert. 

Hvad med pleje?

Selvom pleje af fødder måske ikke er det mest sexede at kaste sig over, så er der alligevel utroligt mange fordele ved det som er svære at overse. Fjern det værste hårde hud når det er blevet tid og vær opmærksom på om du får nogle neglerødder- eller andet skidt, der i sidste ende kan være med til at ødelægge enten din sok, eller din fornøjelse i at bevæge dig ellers frit.