Noget af det første, man bemærker, når man træder ind i et hus, er gulvene. Et velholdt og rent gulv gør himmel til forskel for, hvordan dit hjem byder sig til.

TIt og ofte skal der faktisk ikke så meget mere end en rigtig grundig rengøring til, og så ser gulvet så godt som nyt ud igen (nå ja, sådan cirka).

Det behøver dog slet ikke være så omfattende at gøre et gulv rent. For at komme ordentlig i bund og få fjernet snavs, sæberester etc., skal du bruge en gammeldags gulvskrubbe til at rengøre med. Og så er det ellers bare med at bruge knofedt.

Har du pletter på dit gulv, så kan det være en god idé at smøre pletterne ind i linoliesæbe inden du skrubber gulvet. Så vil pletterne sandsynligvis gå væk eller blive mindre synlige efter at du har skrubbet gulvet rent.

Tid til en afslibning

Hvis du har et trægulv og det er virkelig slidt, kan det dog godt være, at der er behov mere krævende initiativer. Et nyslebet trægulv er en ren fryd for øjet, og også dejligt for fødderne at træde hen over et friskt og nyslebet trægulv.

Hvis du bor i et hus eller en lejlighed med et trægulv, som er lidt halvgammelt eller ved at være godt slidt, så kunne du godt overveje, om det mon er ved at være på tide at kaste sig ud i at give gulvet en afslibning. Et nedslidt gulv eller et gulv, som har fået ridser, vil komme til at se gevaldigt pænere ud – ja faktisk som nyt – når det er blevet afslebet.

Så selvom det kræver noget tid at sætte sig ind i – hvad enten du vælger at kaste dig ud i projektet selv, eller du vælger at lave noget reseach og finde et godt gulvfirma, så er den tid, du bruger på arbejdet, guld værd og vil betale sig ind senere.

Gør det selv eller hjælp af fagfolk?

Hvis du har god erfaring med handyman-projekter og ønsker at gøre arbejdet selv, kræver det, at du sætter dig grundigt ind i det. Det er noget, de færreste mennesker er eksperter i, og det kan godt være en krævende sag. Men heldigvis kan du også få hjælp af professionelle.

Klik her og spar tid og penge på gulvafslibning.

Inden du kaster dig ud i projektet, er det dog ganske væsentligt, at du lige gør dig nogle overvejelser omkring hvorvidt dit gulv overhovedet kan tåle at blive afslebet. Ergo er det allerførste, du skal finde ud af, om dit gulv egentlig kan klare en afslibning. Ellers ville det jo være spild af arbejde.

Det kan du selvfølgelig også bede fagfolk om hjælp til.

Det forholder sig nemlig sådan, at et gulv kun kan tåle et vist antal afslibninger. Hvis det bliver afslebet for mange gange, vil det påvirke gulvets kvalitet.