Der er de færreste online medier man kan besøge nu til dags, uden at blive bombarderet med hvor skidt vi behandler vores klode. Det er efterhånden et faktum at de fleste af os bliver nød til at aktivt gøre noget for at mindske vores co2 fodaftryk. 

Der findes utroligt mange ligetil råd Stop med at køre bil til og fra dit arbejde, Du skal bare stoppe med at spise kød og gå i denim bukser, så har du så godt som reddet verden. og den klassiske Du bliver nød til at investere i en el-bil. 


Hvis du ikke lige ser dig selv i en økonomisk position hvor det er muligt at købe en el-bil, eller hvis du faktisk godt kan lide den store og saftige bøf, som du sluprer i dig hver fredag, så bliver du garanteret glad for at høre at der faktisk findes én ret god måde at spare lidt penge på, der faktisk også er ret godt for klimaet. 

Dyrk dine egne krydderier og grøntsager

Når vi stirrer ned i gabet på en nødvendig bæredygtig omstilling, og det gør vi, så er der et utal af små parametre vi kan skrue på, der er med til at efterlade en grønnere planet til den næste generation – én af dem er ved at dyrke dine egne grøntsager og krydderier, istedet for at gå ud og investere i nogle krydderier der har været på to forskellige fly og tre lastbiler. Det giver bare ingen mening når du ligeså godt kan gro det i din vindueskarm. 

Jeg har nedskrevet tre gode måder, du kan få et mere bæredygtigt køkken og spare en skilling eller to. 

  1. Har du en altan? Udnyt det.
    I Danmark skal man være en smule taktisk anlagt, hvis man har intentioner om at få en god høst på altanen, men sætter man sig lige en smule ind i hvordan og hvorledes, kan der spares penge på alt fra jordbær til ærter (som faktisk er ret dyre) til de gængse krydderier.
  2. Din radiator (der ikke står på fem) er det perfekte chilisted
    Chilier, og specielt de mere stærke af dem, kan være utroligt dyre at købe i supermarkederne og har været næsten været hele kloden over, før du køber dem. Pil kernerne ud af de næste du køber og gro dem selv. Chilier er fantastiske at gro og giver også en god høst, hvis du planter dem allerede i foråret.

Har du fået mere smag for et lækkert og organisk køkken? Læs mere på FoodFreaks.dk