Magnesium er sundt, er en påstand som de fleste nok kan nikke anerkendende til. Magnesium er en af de supplementer, som de fleste som ganske unge har fået banket ind på nethinden, er sundt. 

Men hvis du er usikker på hvad det nu helt præcist er, magnesium er godt for, så kan du blive klogere herunder! Jeg har nemlig lavet en miniguide til dig, over hvorfor dit næste supplement i hvertfald skal indeholde magnesium. 

Hvad er magnesium godt for?

Magnesium er en af de stoffer som virkelig hjælper med reguleringen og restitutionen af alt fra vores nerver til celler til musklerne – det er lidt en all around good vitamin. Udover at være fantastisk til at bibeholde en sund krop, så er magnesium faktisk også en stor og vigtig spiller, når det kommer til at bibeholde vores naturlige energiniveauer. 

Nedenfor finder du en hurtig punkt-liste over, hvad magnesium ellers kan være behjælpelig med, når det kommer til fysisk- og mentalt velvære. 

Det mindsker angst

Magnesium hjælper på din hjernes naturlige produktion af serotonon, et stof de fleste nok kender som lykkehormonen. Det er det stof der blive udskilt i hjernen når vi er glade, mætte og tilfredse med vores arbejdsindsats. Det mindsker både anspændte nerver og eventuel angst. 

Det kan hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn.

Hvis du går og har svært ved at sove, noget der er enormt mange danskere der har, så kan magnesium faktisk være med til at gøre det endnu nemmere at falde hen og få de otte timer som vi alle sammen ved at du har brug for

Hjælper mod forstoppelse

En af de steder hvor magnesium er lidt en skjult helt, er når det kommer til maveproblemer og mavegene. Det magnesium gør, er nemlig at det hjælper dine muskler i maven med at slappe af – tarmvæggen inklusiv (det er den der styrer til evne til at gå på toilettet). Udover at få musklerne i maven til at slappe af, hjælper det også utrolig meget med regulering af eventuelle mavesyrer – det er også derfor at der er mange mennesker der tager en del vitamin supplementer, som har ondt i maven – alting med måde

Hjælper på dine knogler og tænder

Magnesium er, lidt ligesom calcium, utroligt godt for vores tænder og knogler generelt. Det er med til at opretholde en naturlig balance og give dig en sund mund og bedre knogler i mange år frem.