Selvom det værste af vinteren er overstået og foråret så småt er på vej, kan det stadig sagtens være hamrende koldt inde i huset. Det er ikke altid sikkert at man er hundrede procent sikker på hvorfor at det helt præcist er så koldt, og hvis du ikke er helt sikker er det kun en endnu større grund til at finde ud af hvorfor

At have et koldt hus kan nemlig komme fra utroligt mange forskellige steder. Hvis du bor i et gammel og urenoveret hus, er der gode chancer for at alt den varme du pumper ud igennem radiatoren bare fiser lige ud af vinduet igen – og det er sådan, helt bogstaveligt talt, penge ud af vinduet. 

Hvis du bor i et nyere hus og du er ret overbevist om at det i hvertfald ikke er ved vinduerne den er galt med, så kan du med fordel få en termografering af dit hus. Med en termografering kan du nemlig se alt fra små utætheder i murværket til større udslipssteder i taget – og det er også penge lige ud af vinduet. 

Uanset om du er eksempel ét eller to, så er der gode chancer for at du fryser en smule og manger tre gode måder, som du kan holde dit hus varm på i denne kolde og ubarmhjertige vintertid – du finder dem herunder.

Sterinlys – den billige vej

Hvis du føler at det er sidst på måneden i bankbogen og du egentligt helst vil have varmen uden at skulle søge på ting som: Træpille Priser, termografering af hus og hvordan lægger man fjernvarme i en bolig fra før krigstiden? så bør du hive fat i hyggen og få tændt de sterinlys op, 4-5 sterinlys øger godt nok din brandfare markant (sammenlignet med ingen lys) men de fleste bliver faktisk også overrasket over, hvor meget sådan nogle små lys egentligt varmer på en kold aften. 

Termografering

Selvom det ikke løser dit problem lige her og lige nu, så kan du være sikker på at en termografering af dit hus i sidste ende vil være noget som du er glad for – det kan nemlig potentielt set spare dig for enormt mange penge på sigt.

Håndværkere

Hvis du hverken er interesseret i sterinlys eller termografering og bare gerne vil igang med at lukke de huller hvor varmen slipper ud af i en fart, så er der et utal af håndværkere der rykker ud med kort varsel – måske de er vejen frem for dig.