Indholdsoversigt

Der er efterhånden ikke meget tvivl at så om det længere – klimaforandringer er meget virkelige og de har en meget virkelig indvirkning på den verden som vi alle sammen lever og ånder i. Kigger man på verdenen bedste eksempel nummer ét lige i tiden er det Australien. 

Først oplever de den værste tørke som de nogensinde har haft efterfulgt at nogle af de største oversvømmelser, hagl og vandmasser de nogensinde har haft. Selvom det måske ikke er ligeså ekstremt resten af verdenen over, som det er i Australien, så er der tydelige indikationer på at vejrforandringerne sker i hele verdenen og at det nok heller ikek kommer til at stoppe igen. 

Overstående eksempel, sammen med Greta Thunberg, kan få de fleste til at overveje hvordan det helt præcist er de lever deres liv og om der måske kunne være et eller andet de kunne gøre, for at mindske deres fremtidige Co2 afftryk – og frygt ej, nedenfor finder du tre virkelig gode måder du kan mindske dit klima aftryk på, uden at skulle gå fra hus og bil og nægte at så meget som at tomle på arbejde.

Tre klimavenlige vaner

  • Spis mindre kød
    Selvom denne påstand dukker op gang på gang gør det den ikke mindre sand. Kødædere udleder en del mere co2 end vegetarer gør. Der er mange der går og overvejer at spise mindre kød, men aldrig kommer om til det fordi det er for svært eller ikke ligeså lækkert som det man er van til. Problematikken her er ofte at folk udelukkende forbinder vegetarmad med den der kedelige salat man fik da man var barn – det behøver ikke at være sådan. Der findes et uendeligt mange utroligt lækre vegetar retter derude, som både kan gøre dig sundere, men også den klode du bor på.
  • Køb genbrugstøj
    Selvom de fleste moderne danskere ikke tænker alverden over det, så er en af de største co2 syndere i verdenen faktisk tøjindustrien. Vi køber så uendeligt meget tøj i i-lande, fordi ting går ind og ud af mode, at vi sjældent når at slide det op.
  • Tag cyklen
    Dette er også en af de råd man har hørt før, og den giver virkelig også sig selv i min optik. Hvis du alligevel ikke skal helt over i den anden ende af byen, eller du faktisk godt kan tage cyklen derover, så spar dig selv den benzin.

Hvis du er blevet mere nysgerrig på klimaforandringerne kan du læse mere om dem her: U-landsnyt.dk