I dag er der så meget infomation omkring Coronavirussen at det kan være svært at finde ud af hvad der er rigtigt og hvad der er forkert og som stammer fra selvudnævnte dommedagsprofeter og eksperter. Læs mere her, hvis du vil vide mere.

Det er vigtigt at huske på at det der adskiller coronavirussen fra andre er, at det er en ny virus og vi derfor ikke har samme modstandskraft, som vi har ved en almindelig influenza, som vi har været påvirket af utallige gange. Det betyder at især mennesker, der har et nedsat imunforsvar der er i farezonen. Er du et almindelig sundt og rask menneske, er du ikke i større fare end ved en traditionel influenza, men du kan risikere at smitte nogle af de mange hundrede tusinde mennesker, som har et nedsat imunforsvar. 

Hvad kan du gøre?

Hvis du vil være med til at mindske risikoen for at sprede smitten og for selv at blive smittet er der flere ting du selv kan gøre.

Du kan sørge for at vaske dine hænder grundigt med sæbe flere gange om dagen. Især hvis du nyser, når du har været på toilettet og har givet hånd til andre. Du skal også undgå så vidt muligt at tage dine hænder op til ansigtet. Især øjne, næsen og munden bør du undgå at berører. 

Ligesom med en traditionel influenza smitter Corona via host, nys og håndtryk. 

Da Corona smitter ved host, bør du hoste i dit ærme og ikke i din hånd og efterfølgende vaske dine hænder.

Hvis du har været i områder, hvor der har været personer der har været smittet og har du selv været udsat for smitte, bør du undgå al kontakt med mennesker fra risikogruppen. 

Hvis du har været udsat for smitte

Hvis du har været udsat for smitte eller begynder at udvise syntommer selv, som hoste og feber bør du ringe til din læge. Du må under ingen omstændigheder opsøge et hospital, der er fuld af syge mennesker og derfor tilhøre risikogruppen. Hvis lægen vurdere det, vil du blive sat i karantæne eller isolation i en periode, indtil det er sikkert at du ikke er smittet.